• Autobedrijf Peterman
    'Hart voor de zaak en vaak
    ontzettend gemotiveerd'
    Dennis Peterman directeur van
    Peterman Autogroep.

Dennis Peterman - directeur van Peterman Autogroep - wil eindelijk wel eens af van het vooroordeel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet gemotiveerd zouden zijn en daarom geen werk kunnen vinden.

“Mijn ervaring is anders. Wij werken ruim 13 jaar met deze doelgroep en meestal zijn het superjongens die ontzettend graag weer aan de slag gaan.”

Je eigen baan creëren
Op dit moment werkt Ron Mulder bij hem. Mulder richtte de webshop petermanparts.nl in en is nu verantwoordelijk voor het bijhouden ervan en het verzorgen van de bestellingen. “Ze belden precies op het goede moment vanuit de gemeente. Ik was al langer van plan een webshop te beginnen, maar had er de mankracht niet voor. Ron werkt compleet zelfstandig. Hij kan niet volledig werken omdat hij een longziekte heeft, maar dit werk gaat hem heel goed af. Het zou gaaf zijn als hij zijn eigen baan creëert door van de webshop een succes te maken.”

Als ondernemer je verantwoordelijkheid nemen
Peterman is er stellig in: “Ik vind dat je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen door ook mensen aan het werk te helpen die anders niet of nauwelijks aan de bak zouden komen. Het is toch mooi dat je dat als ondernemer kunt doen?”

Piketpaaltjes slaan
“Als mensen bij ons passen, zorgen wij voor werk dat bij hen past.” Peterman geeft aan dat hij eerst uitzoekt wat iemand kan en op basis daarvan bekijkt wat de werkzaamheden precies zullen zijn. “Mijn advies voor collega-ondernemers is om piketpaaltjes te slaan. Kijk goed wat er nog moet gebeuren voor iemand als volwaardige werknemer aan de slag kan en werk daarnaar toe – in samenwerking met de job coach van de gemeente. Die kan veel ondersteuning bieden.“


Verhalen van leden

Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag