• Findias Administratie- en Adviesbureau BV
    'Een beperking hoeft geen
    beperking te zijn'
    Ilse en Stephan Wijering, eigenaren Findias

Twee enthousiaste ondernemers maken ondanks de drukte, graag tijd voor een gesprekje over hun bedrijf en hun vier personeelsleden. Zij zijn trots op hun team en vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in de brede zin van het woord, erg belangrijk.

‘Het begint met de wil om te werken’, trapt Stephan af. ‘Als die er is, dan investeer ik met plezier in dat personeelslid. Ik bied kansen en geef de ruimte zodat een medewerker boven zichzelf kan uitstijgen’. Bij de aanstelling van Gerda Pouwels, zijn Stephan en Ilse niet over één nacht ijs gegaan.

Duvelstoejager
Stephan: ‘Ik ben voorzichtig en streef naar de juiste match. Bovendien kleven er vanwege de wetgeving wel risico’s aan de aanstelling van iemand uit de doelgroep, temeer daar ik een klein bedrijf heb’. De samenwerking met de gemeente Oldenzaal in deze heeft hij daarom als erg waardevol ervaren.’ Gerda bleek de beste en de juiste kandidaat voor Findias.

Ilse hierover: ‘Gerda is breed inzetbaar en heeft veel ervaring op het administratieve vlak. Daardoor was ze al snel goed ingevoerd en neemt ze ons veel werk uit handen.’ Stephan vult aan: ‘Niets is haar teveel. Ze is echt onze duvelstoejager.’

Mening bijstellen
Stephan geeft eerlijk toe dat hij bij iemand met een beperking direct dacht aan een geestelijke beperking. Hij heeft zijn mening moeten bijstellen en weet nu uit ervaring dat een beperking geen beperking hoeft te zijn. ‘Als het zo goed blijft gaan, dan willen we Gerda graag binnen ons bedrijf houden’, sluiten de ondernemers in koor af.


Verhalen van leden

Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag