• Leering Metaalbewerking BV
    MVO gaat verder dan
    het scheiden van plastic en papier!
    René Wagelaar, mede-eigenaar Leering Metaalbewerking BV

René Wagelaar Maatschappelijk verantwoord ondernemen is investeren in medewerkers

De ontvangst met een kop koffie op het kantoor van René Wagelaar is hartelijk. Geheel in de lijn van de begeleiding van zijn medewerkers, waarbij onder andere aandacht is voor gezonde voeding, serveert hij een sinaasappel in plaats van een koekje bij de koffie. ‘Wij investeren breder in onze medewerkers dan een opleidingstraject alleen. Een cursus welzijn, op maat gemaakt voor Leering Metaalbewerking, is een continue proces binnen ons bedrijf. Zo wordt er, naast gezonde voeding, ook aandacht geschonken aan beweging, omgaan met geld en hygiëne.’ 

Goed werkgeverschap
Leering heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. ‘Als je iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aanstelt, moet je met elkaar in gesprek over het verwachtingspatroon qua productiviteit. Dat begint met het aandacht geven aan de medewerker waarbij naar passend werk wordt gekeken. 

De medewerker moet goed in zijn vel zitten en dan komt de snelheid vanzelf.’ René legt uit dat Leering een platte organisatie is; de omgang is informeel en de werkdruk niet te hoog. Medewerkers worden gehoord maar hen wordt ook geleerd dat ze eigen verantwoordelijkheid dragen. 

Bedrijfsfilosofie
De cultuur binnen het bedrijf is dat niemand elkaar afvalt. Voor René is elke medewerker even waardevol; of de productie nu 10 of 70% is. Dat is zijn bedrijfsfilosofie. Anderzijds is het voor hem vanzelfsprekend dat elke medewerker zijn best doet. ‘Er worden binnen ons bedrijf veel kansen geboden maar benut je die niet, dan kun je vertrekken’, zegt René tot besluit. 


Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag