• Marktplein Oldenzaal
    'Marktplein wil een
    portal zijn voor de
    doelgroep'
    Jeroen van der Meer,
    eigenaar van Marktplein Oldenzaal

Marktplein Oldenzaal is nog niet zo lang geleden gestart onder leiding van Jeroen van der Meer en zijn vrouw Sylvia. Twee gedreven startende ondernemers met het hart op de juiste plek.

‘Wij willen een winkel zijn met een grote open deur’, legt Jeroen uit in zijn gezellige zaak aan de Ootmarsumsestraat. ‘Uiteraard voor onze klanten maar ik bedoel ook te zeggen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, welkom zijn hier vrijwillig aan het werk te gaan. Dat is een eerste stap om terug te keren in de maatschappij.


Je hoort er weer bij en dat is belangrijk voor ieders welbevinden’, zegt hij. Het is zijn optiek ook de eerste stap naar een betaalde baan. Aangezien hij nog maar net is gestart met zijn onderneming, kan Jeroen zich nog geen betaalde krachten veroorloven. ‘Als ik zie dat vrijwilligers inzet tonen, dan ben ik bereid er extra energie in te steken en ze op weg te helpen’, aldus Jeroen. Vrijwilligers leert hij pas echt kennen als ze in zijn bedrijf aan het werk zijn. Zo is hij ook met Bakri in contact gekomen.


‘Wij probeerden ons te verplaatsen in de situatie van Bakri en zijn gezin en hebben hem met wat spullen geholpen’, vervolgt Jeroen. Het begin van een waardevolle vriendschap tussen de beide mannen. Via De Werkwijzer is Bakri bij Markplein Oldenzaal geplaatst om zijn taalstage te doen en daarna is hij niet meer weggegaan. Jeroen nodigt ondernemers uit eens een kop koffie bij Marktplein Oldenzaal te komen drinken en dan kennis te maken met Bakri. Jeroen beveelt hem van harte aan. ‘Een hardwerkende, betrokken en intelligente man die ik graag een baan zou gunnen. Hiervoor zijn wij graag het portal’.​


Verhalen van leden

Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag