• NieuweWeme
    ‘Bij NieuweWeme kun je dat worden
    wat je worden wilt’
    Ben Nieuwe Weme, eigenaar NieuweWeme

Voor Ben Nieuwe Weme is werken met de doelgroep vanzelfsprekend. Ruim 18 jaar geleden gaf hij voor het eerst mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans binnen zijn bedrijf. Toentertijd kregen deze personeelsleden in de ogen van ‘anderen’ vaak de ‘rotklusjes’ toebedeeld. Heden ten dage is dat allang niet meer zo. Deze medewerkers maken volwaardig onderdeel uit van het bedrijf waarbij geen verschil wordt gemaakt in rangen en standen. Iedereen hoort erbij. Niet alleen in het werk maar ook bij de zomerbarbecue en de kerstpakketten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Nieuwe Weme vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen de normaalste zaak van de wereld. Zijn bedrijf is een sociaal bedrijf. ‘Ik voel mij als een vader van een groot gezin en zorg voor àlle medewerkers. Het is een kleine moeite even navraag te doen naar een zieke medewerker om te vernemen hoe het met hem gaat. Mijn doelstelling is daarbij altijd terugkeer in het bedrijf; wat is nodig om weer aan het werk te kunnen’, aldus Ben. Elke maandag maakt hij een rondje door het bedrijf om kennis te maken met de nieuwe medewerkers. Nog steeds kent hij ze allemaal bij naam!

Ambassadeur
Trots is Ben Nieuwe Weme op zijn 170 medewerkers. ‘Zonder hen ben ik nergens’, zegt hij. Hij weet van zichzelf dat hij een sociaal hart heeft maar als het nodig is, ook snoeihard kan zijn. ‘Iedereen krijgt hier alle kansen maar daarvoor verwacht ik wel 100% inzet’. Ben is eveneens trots als ambassadeur deel uit te maken van Oldenzaal aan de Slag. Hij steekt zijn nek uit waarbij hij graag in kansen denkt want, zo besluit hij ‘met samen samenwerken moeten we het doen. Deur mekaar, veur mekaar’.


Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag