• Saré Thermen & Beauty
  'Wij zijn
  dik tevreden'
  Frank Bode General Manager van Saré Thermen
  & Beauty
  'Een kosteloze databank van mensen met
  heel veel kwaliteiten'

Frank Bode van Saré Thermen & Beauty heeft al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst.

“Ik merk dat collega-ondernemers soms huiverig zijn. Maar we weten allemaal dat de economie een tijd lang niet zo best was. Dan weet je ook dat veel goede vakmensen niet aan de slag komen. Die hebben dan wel een afstand tot de arbeidsmarkt omdat ze een tijdlang niet hebben gewerkt, maar dat zegt niets over hun kwaliteiten. Op dit moment hebben wij via de gemeente twee mensen in de technische dienst aan het werk, en één keukenhulp. We zijn dik tevreden met alle drie.”

Werken met behoud van uitkering
De General Manager van Saré vertelt dat het ooit begonnen is met een Werkfitplek. Daarbij kunnen mensen met behoud van hun uitkering aan de slag, voor maximaal zes maanden. Puur bedoeld om werkritme te houden en om bij te leren.

Het is een mooie manier om mensen te helpen, terwijl je tegelijkertijd uitgebreid de kans krijgt om te kijken of de medewerker daadwerkelijk bij je bedrijf past.

Gewoon goede mensen
Bode vindt het een gemiste kans als ondernemers niet eerst bij de gemeente aankloppen als ze een vacature hebben. “Het kost je niks, er zijn allerlei compensatiemogelijkheden, maar het allerbelangrijkst is het feit dat er gewoon heel goede mensen tussen zitten, voor allerlei soorten vacatures. Hoe dan ook hebben alle wat grotere ondernemers er mee te maken. Vanaf 2016 zijn we verplicht deze doelgroep kansen te bieden. En dan is het maar wat handig dat je de ingangen bij de gemeente goed kent.”


Verhalen van leden

Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag