• SKO
  'Sta ervoor open
  en probeer het
  gewoon eens uit'
  Jos Harperink directeur van SKO
  'We belden de gemeente met een vacature en
  binnen een dag stelden ze een kandidaat aan
  ons voor. SKO heeft nu een prima tweede
  chauffeur-monteur aan het werk, die
  gemotiveerd is om er wat van te maken.'

Aan het woord is Jos Harperink, directeur van SKO.
Sinds een half jaar is Hans Danneleit bij zijn bedrijf aan het werk.

Harperink is vanaf het begin betrokken bij Oldenzaal aan de slag!. “De gemeente vroeg eens te komen sparren over de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat wilde ik graag doen. Het is best een klus, want onder deze groep vallen mensen die al langer werkloos zijn, maar ook mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. Sommigen hebben geen extra begeleiding nodig, maar er zijn er ook die alleen op een beschermde werkplek kunnen werken.

Door onze ervaring als ondernemer met de gemeente te delen, kunnen zij meer maatwerk bieden en daar hebben we allemaal profijt van.” Inmiddels is Harperink ambassadeur van Oldenzaal aan de slag!. Dat houdt onder andere in dat hij kennis en ervaring deelt met ondernemers en dat hij als contactpersoon fungeert voor de gemeente.

Wat hij collega-ondernemers zou willen adviseren? “Sta ervoor open en probeer het gewoon eens uit. Als ondernemer heb je een verantwoordelijkheid naar de maatschappij. Er zijn ook nog eens verschillende subsidiepotjes, en de begeleiding vanuit de gemeente is goed. Wat trouwens niet wegneemt, dat je wel bereid moet zijn er tijd en energie in te steken.”

De volgende stap? “Pools van Oldenzaalse werkgevers die gezamenlijk voldoende werk kunnen aanbieden om werkzoekenden aan een baan te helpen. Openheid en vertrouwen tussen de bedrijven onderling is daarvoor nodig, en dat moet toch lukken hier in Oldenzaal.” Meer weten over de ervaringen van Jos Harperink? Bel hem. Telefoon: 0541 - 585756.


Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag