• Technische Veren Twente bv
    'Iedereen verdient een
    tweede kans!'
    Jos Poorthuis, bedrijfsleider bij TVT

Jos Poorthuis is geen onbekende bij Oldenzaal aan de Slag. Vanaf het begin van de oprichting van de werkgeversvereniging is hij als ambassadeur actief betrokken. Hoe kan het ook anders; hij werkt dagelijks met de doelgroep bij TVT. ‘Wij besteden veel werk uit aan Larcom en SWB en werken samen met de gemeente Oldenzaal. Via de gemeente kwam Dennis Kampstra bij ons aan het werk.

TVT houdt rekening met medewerkers uit de doelgroep en begeleidt hen zo goed mogelijk door ze te coachen op de werkvloer. In de dagelijkse uitvoering van het werk houden we rekening met hun ‘beperkingen’. Anderzijds is elke medewerker voor ons gelijk daar waar het gaat om normen en waarden’, vertelt Jos bevlogen.


Tweede kans
Met Dennis ging het in eerste instantie niet goed op de werkvloer. Ook al heeft iedereen een eigen identiteit, die door TVT wordt gerespecteerd, medewerkers moeten zich houden aan de vaste afspraken die gelden. Dat bleek bij Dennis niet goed te werken.  Jos legt uit dat hij positief verrast was toen Dennis opnieuw werd voorgedragen als nieuwe werknemer.


‘Iedereen verdient een tweede kans, dus kon hij weer aan het werk. Ik zie dat het nu goed gaat en daar ben ik trots op. Wij bieden hem structuur maar vragen van hem flexibel te zijn, goed te communiceren en zijn verantwoordelijkheid te nemen’, aldus Jos. 'Samen met de werkcoach volgen we Dennis zorgvuldig en hebben vertrouwen in de toekomst'.


Upload uw vacature nu bij Oldenzaal aan de slag