• Brookhuis Groep

    Meer dan een taxichauffeur alleen

    Frans Koens taxichauffeur bij de Brookhuis Groep

Frans Koens Lange tijd was hij eigenaar van een kartbaan elders in het land totdat hij zijn zaak moest sluiten. Toen was hij bijna 50, zat zonder werk en keerde terug naar Oldenzaal.

‘Moedeloos werd ik van het solliciteren. Zeker 500 brieven heb ik geschreven zonder resultaat. Toch deed ik mijn best positief te blijven door mijn dagritme vast te houden en te blijven sporten’, aldus Frans. Vorig jaar december werd zijn optimisme beloond. Via de gemeente Oldenzaal, kwam Frans in contact met De Werkwijzer. Die heeft hem vervolgens voorgesteld bij Brookhuis.

Waardering
Inmiddels is Frans al helemaal gewend bij Brookhuis. Hij houdt van zijn werk en is helemaal opgebloeid. Hij zegt hierover: ‘Ik ben veel meer dan alleen een taxichauffeur, maar ook gastheer, maatschappelijk werker, zorgverlener en natuurlijk het visitekaartje van Brookhuis.’ 

Zijn clientèle bestaat voor 99,9% uit zorgbehoeftigen. Ook al is hij aan tijd gebonden, dat kleine beetje extra bieden, doet hij graag. Hij krijgt er veel waardering voor terug. 

Begeleiding
Frans heeft een kleine beperking en dat is dat hij niet tegen het verstoren van zijn dagritme kan. Dan krijgt hij gezondheidsklachten. Zijn werkgever houdt hier rekening mee. ‘Brookhuis begeleidt mij op alle fronten erg goed’, zegt Frans. ‘En dat geldt eveneens voor mijn klantmanager bij de gemeente. Beiden verdienen een dik compliment’. Zijn baas brengt hij, na een feestje, ook met veel plezier veilig naar huis. ‘Maar, die krijgt dezelfde behandeling als iedereen’, lacht Frans.  


Bekijk de vacatures bij Oldenzaal aan de slag