• NieuweWeme
    ‘Als een vis in het water
    op ‘mijn’ afdeling’
    Henk van Rijszen, meewerkend voorman bij NieuweWeme

Vanaf maart 2012 maakt Henk al deel uit van het team van NieuweWeme. Hij werkte destijds vanwege gezondheidsproblemen voor 10 uur per week bij Topcraft (tegenwoordig Larcom) maar mocht ‘op proef’ voor 20 uur in de week bij NieuweWeme meedraaien. Dat ging zo goed, dat Henk mocht blijven. Inmiddels heeft hij een contract voor 32 uur per week en mag hij zichzelf meewerkend voorman noemen op de montageafdeling. 

Uitgedaagd
‘Ik ben een aanpakker en leer snel. Mijn werkzaamheden zijn in de loop der jaren steeds breder geworden maar de kwaliteitseisen houd ik in acht. De productie-eisen van het materiaal zijn namelijk hoog’, vertelt Henk enthousiast. Wat hij erg waardeert in zijn werkgever zijn de kansen die hem zijn geboden en dat iedereen op de afdeling waar nodig voor elkaar klaar staat. Henk: ‘Bij Topcraft worden medewerkers erg in bescherming genomen maar daardoor voelen ze zich ook niet meer uitgedaagd. Dat vind ik jammer. Als je ziet hoe ik binnen NieuweWeme ben gegroeid in die paar jaar, dat is geweldig’, daarbij waarderend kijkend naar zijn werkgever.

Pensioen
Henk is via de gemeente gedetacheerd bij NieuweWeme. De gemeente dient voor NieuweWeme als vangnet. Gelukkig merkt Henk daar in de praktijk weinig van; Henk voelt zich volwaardig medewerker van Nieuwe Weme. Hij stuurt mensen op de afdeling aan en treedt daarnaast op als contactpersoon voor andere medewerkers, stagiaires en de gemeente. Zijn werkgever kijkt goedkeurend toe en zegt: ‘Henk kan hier zijn pensioen zeker halen’.
 


Bekijk de vacatures bij Oldenzaal aan de slag