• SKO
  'Ik kan weer naar
  de toekomst kijken'
  Hans Danneleit werkzaam bij SKO
  “Ik ben blij dat er voor mij een deur is open
  gegaan. Zo kan ik weer naar de toekomst
  kijken.”

“Hoe is het toch mogelijk dat het met al mijn kennis en kunde
niet lukt om bij een bedrijf binnen te komen?.” Hans Danneleit

De drukkerij waar ik werkte ging failliet en ik dacht zo weer aan de slag te zijn. Maar de banen bleken niet voor het oprapen en ik kwam in de bijstand terecht. Dat kan dus echt iedereen overkomen, daar kwam ik toen achter. Ik vond het moeilijk te accepteren en ging zelfs aan mezelf twijfelen. ‘Hoe is het toch mogelijk dat het met al mijn kennis en kunde niet lukt om bij een bedrijf binnen te komen.’

Ik was eind veertig en ook al voel ik mezelf nog jong, ik bleek voor veel werkgevers te oud. Omdat ik niet bij de deur wilde zitten, deed ik ondertussen vrijwilligerswerk bij verschillende instellingen. Daarnaast heb ik samen met anderen het initiatief ‘Samen sterk naar werk’ opgezet, om werklozen met elkaar in verbinding te brengen. Ik wilde mijn netwerk uitbreiden, je weet immers nooit hoe een balletje kan gaan rollen.

Bij de gemeente werd ik goed begeleid. Ik kreeg een vaste contactpersoon en zij hielp me weer aan het werk. Ik heb net een nieuw contract voor 8 maanden getekend bij SKO. Daar ben ik blij mee, en wat er na die 8 maanden komt, dat zien we dan wel weer. Ik doe er alles aan om te laten zien dat ik wat kan, en dat ik van meerwaarde ben voor SKO. Het is er prima werken en ik heb prettige collega’s. En dat is alweer een hele mooie stap in de goede richting.

Wat ik werkgevers zou willen adviseren? Zet vooroordelen opzij en geef ook wat oudere mensen een kans. Je zult zien dat ze heel gretig zijn en graag wat willen betekenen voor je bedrijf.


Bekijk de vacatures bij Oldenzaal aan de slag